fbpx

Баниця

Пропонуємо приготувати болгарську національну страву — баницю, тобто такий пиріг з тісто Філло та бринзою.

Час приготування — 40-50 хвилин.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

  • Тісто Філло ТМ “Валесто” для штруделя та лазаньї — 8 листів
  • Олія або топлене вершкове масло для змащування листів Філло — 50г

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И  д л я   н а ч и н к и:

  • Бринза — 200г
  • Сир кисломолочний ТМ “Рудь”, 9% – 100 г
  • Кефір ТМ “Рудь”, 3,2% – 100 мл
  • Сметана ТМ “Рудь”, 15% – 200г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — за смаком

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Тісто, розморожене відповідно до рекомендацій на упаковці, розгорнути і накрити плівкою та вологим рушником, щоб не обвітрювалося.
  • Розігріти духовку до 220 °C.
  • Розтерти сир з бринзою і кефіром. Посолити за смаком.
  • Лист тіста змастити вершковим маслом або рослинною олією. Розкидати по тісту 1/8 частину начинки (приблизно 50г) і згорнути лист в рулон.
  • Рулет, який вийшов, покласти на дно змащеної форми. Вчинити аналогічно з іншими листами Філло.
  • Підготувати заливку, для цього змішати сметану з яйцем і сіллю за смаком. Залити укладені в форму рулети сметанно-яєчною сумішшю.
  • Випікаємо в розігрітій духовці при 180 °C приблизно 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Смачного!