Баниця

Пропонуємо приготувати болгарську національну страву — баницю, тобто такий пиріг з тісто Філло та бринзою.
Час приготування — 40-50 хвилин.
І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :
- Тісто Філло ТМ “Валесто” для штруделя та лазаньї — 8 листів
- Олія або топлене вершкове масло для змащування листів Філло — 50г
І Н Г Р Е Д І Є Н Т И д л я н а ч и н к и:
- Бринза — 200г
- Сир кисломолочний ТМ “Рудь”, 9% – 100 г
- Кефір ТМ “Рудь”, 3,2% – 100 мл
- Сметана ТМ “Рудь”, 15% – 200г
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — за смаком
П Р И Г О Т У В А Н Н Я:
- Тісто, розморожене відповідно до рекомендацій на упаковці, розгорнути і накрити плівкою та вологим рушником, щоб не обвітрювалося.
- Розігріти духовку до 220 °C.
- Розтерти сир з бринзою і кефіром. Посолити за смаком.
- Лист тіста змастити вершковим маслом або рослинною олією. Розкидати по тісту 1/8 частину начинки (приблизно 50г) і згорнути лист в рулон.
- Рулет, який вийшов, покласти на дно змащеної форми. Вчинити аналогічно з іншими листами Філло.
- Підготувати заливку, для цього змішати сметану з яйцем і сіллю за смаком. Залити укладені в форму рулети сметанно-яєчною сумішшю.
- Випікаємо в розігрітій духовці при 180 °C приблизно 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Смачного!