fbpx

Фарширована скумбрія по-царськи

Рецепт досить простий, набір інгредієнтів всім нам звичний, а смак — перевершує всі сподівання. М’ясо скумбрії виходить дивовижно ніжним, соковитим і ароматним, овочева начинка — ідеально доповнює страву. Але головне в ній — поєднання простоти приготування й вишуканості.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

  • Заморожена скумбрія ТМ “Веладіс” – 2шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Желатин — 2 ст. ложки
  • Сіль, перець — за смаком
  • Цукор — 1 дрібка
  • Спеції “До риби” – 1 – 2 ч. ложки
  • Кріп або петрушка — 1 пучок

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Скумбрію випатрати, відрізати голову, обробити, ретельно помити, обережно звільнити від хребта й кісток (у вас має вийти філе на кшталт розкритої книжки).
  • Тушку посолити, поперчити, посипати спеціями «До риби».
  • Зелень слід подрібнити й притрусити нею скумбрію. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. Овочі підсмажити на олії, трішки підсолити, поперчити та додати дрібку цукру.
  • Начинку охолодити й викласти на одну половинку рибного філе по всій довжині. Другу половинку посипати 1 ст. л. сухого желатину.
  • Обережно з’єднати дві половинки, імітуючи цілу скумбрію. Щільно загорнути рибку в харчову плівку в декілька шарів.
  • Покласти заготовки в киплячу воду й варити протягом 30 хвилин. Потім рибу дістати й покласти під прес, не звільняючи її з плівки! (на тарілку скумбрію, зверху — обробну дошку та щось важке). Коли риба охолоне, поставити в холодильник мінімум на 3 години. Після цього можна зняти плівку й нарізати шматочками.

Смачного!