fbpx

Французький пиріг з куркою, грибами та броколі

Будьте певні: запашні шматочки курятини, смажені шампіньйони та наповнена вітамінами броколі у поєднанні з тягучим розплавленим сиром подарують вам неймовірну насолоду. А хрустке пісочне тісто, приправлене дрібкою мускатного горіха, чудово доповнить букет смакових вражень!

Апетитний тандем корисних і ситних інгредієнтів робить шматок французького пирога поживним сніданком, чудовим обідом, а якщо знадобиться — і смачним перекусом, який зручно взяти із собою.

Час приготування — 70 хвилин.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И  д л я  т і с т а :

  • Яйця — 3шт.
  • Вершкове масло “Вологодське” ТМ “Рудь” 82,5% -50г
  • Борошно — 200г
  • Вода — 3 ст. ложки
  • Сіль — за смаком

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И   д л я   н а ч и н к и:

  • Гриби печериці — 400г
  • Куряча грудка — 300г
  • Броколі — 200г
  • Цибуля — 100г
  • Молоко — 50г
  • Вершки — 150 мл
  • Сир напівтвердий — 180г
  • Мелений мускатний горіх — 1 ч. ложка
  • Сіль, перець — за смаком

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Нарізаємо масло невеликими шматочками та залишаємо на годину за кімнатної температури. До масла додаємо яйце, борошно та сіль. Замішуємо тісто та кладемо в холодильник на 30 хвилин.
  • Готуємо начинку. Курячу грудку кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції та варимо до готовності. Коли грудка охолоне, нарізаємо м’ясо дрібними шматочками.
  • Гриби ретельно чистимо, промиваємо у холодній воді та подрібнюємо. Очищуємо цибулю від лушпиння й нарізаємо тонкими смужками або кубиками. Розігріваємо пательню, наливаємо рослинну олію. Кілька хвилин смажимо цибулю на пательні та додаємо гриби.
  • Суміш грибів та цибулі обсмажуємо до золотистого кольору протягом 10 хвилин, після чого викладаємо на пательню і шматочки курячої грудки та броколі. Смажимо овочево-м’ясне асорті ще 10 хвилин та залишаємо охолоджуватися.
  • Розігріваємо духовку до 180 °C. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером. Викладаємо тісто, робимо бортики. Зверху застеляємо пергаментом і засипаємо будь-якою крупою, щоб тісто почало рівномірно пропікатися й не піднялося. Ставимо основу французького пирога в духовку на 15–20 хвилин.
  • Для приготування заливки у глибокій посудині збиваємо яйця, змішуємо з молоком, вершками та спеціями.
  • Виймаємо тісто з духовки. Всередину викладаємо начинку та додаємо заливку. Вона має повністю закрити начинку.
  • Випікаємо пиріг протягом 25 хвилин. Тим часом натираємо сир на дрібній терці та щедро посипаємо ним кіш лорен за 5–10 хвилин до кінця приготування.