fbpx

Гуляш з овочами

Гуляш — це страва національної угорської кухні, що являє coбoю гуcтий суп. Він pідкo готується точно за рецептом. Більшість інгредієнтів у ньому легко заміняються. Скажімо, замість яловичини можна взяти свинину чи баранину, замість ріпчастої цибулі — цибулю порей, а замість паприки — хмелі-сунелі.

Час приготування – 120 хвилин

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

  • Яловичина — 600 г
  • Картопля — 4 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Томатна паста — 100 г
  • Паприка — 20 г
  • Сметана ТМ “Рудь”,21% – 100г
  • Рослинна олія — 50 г
  • Вода чи бульйон — 3 склянки
  • Сіль, перець — за смаком

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Для гуляшу краще обирати молоду яловичину — вирізку, м’якоть лопатки або задньої частини туші. Промиваємо м’ясо під теплою водою, просушуємо на паперовому рушнику та нарізаємо шматочками по 30–40 г.
  • Чистимо ріпчасту цибулю та дрібно нарізаємо. Обсмажуємо у невеликій кількості олії до м’якості.
  • До цибулі додаємо яловичину, солимо за смаком та щедро присипаємо меленою солодкою паприкою. Від кількості цього перцю залежить колір гуляшу. Туди ж висипаємо нарізану моркву. Обсмажуємо м’ясо протягом 3–4 хвилин.
  • Перекладаємо яловичину з овочами у каструлю з товстим дном, виливаємо туди три склянки води або бульйону. Накриваємо посуд кришкою та залишаємо томитися на маленькому вогні протягом години.
  • Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками та додаємо до вже готового м’яса. Туди ж висипаємо томатну пасту або декілька стиглих подрібнених помідорів. Додаємо сметану, перемішуємо гуляш. Якщо суп досить густий, варто долити ще трохи води чи бульйону.
  • Тушкуємо яловичину ще 20–25 хвилин до готовності картоплі. Знімаємо страву з вогню, коли кapтoпля вжe злeгкa пoчaлa poзвapювaтиcя і чacткoвo змішалася із соусом.