fbpx

Кальмари в сметанному соусі

Кальмари можна варити, фарширувати, запікати і навіть смажити на грилі, але одним з найбільш простих і смачних рецептів буде приготування кальмара в сметанному соусі.

Такі кальмари виходять незвичайно ніжними, буквально тануть у роті, а найголовніше, що ви з легкістю зможете приготувати таку страву без особливих зусиль.Час приготування — 15 хвилин

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

  • Тушки кальмарів ТМ “Веладіс” – 2шт.
  • Цибуля — 1шт.
  • Сметана ТМ “Рудь”, 21% – 200г
  • Борошно — 1-2 ст. ложки
  • Сіль, перець — за смаком
  • Олія для смаження
  • Петрушка, кріп — за смаком

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Підготовлені тушки необхідно порізати на кільця.
  • Необхідно почистити цибулину і порізати дрібною соломкою.
  • Поставити сковороду на вогонь і залити соняшниковою олією, потім додати цибулю. Обсмажувати близько семи хвилин, поки цибуля не стане злегка золотистою.
  • Цибулю посипати борошном, ретельно перемішати.
  • Додати сметану, а потім, помішуючи, довести масу до кипіння.
  • У киплячу сметанну масу викласти заздалегідь нарізані кальмари. Посолити, поперчити та ретельно перемішати, після чого накрити кришкою. Тушкувати страву протягом двох хвилин.
  • Вимкнути газ і залишити на пару хвилин доходити. Потім можна викласти на тарілку, при бажанні додати петрушку та кріп за смаком і подавати на стіл. Неймовірно смачні кальмари в сметані готові!