fbpx

Курячі гомілки з начинкою в листковому тісті

Курячі гомілки з начинкою в листковому тісті

Курячі гомілки в листковому тісті можна приготувати як на кістці, так і без неї. Гомілку без кістки можна нафарширувати начинкою. Таким чином вийде соковита оригінальна страва, яка підійде для повсякденного меню, а також стане прикрасою святкового столу.

Час приготування — 80 хвилин.І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

  • Листкове тісто ТМ “Рудь” – 500г
  • Курячі гомілки — 5-6 шт.
  • Сир твердий — 250 г
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сіль, перець — за смаком

ДЛЯ  НАЧИНКИ:

  • Сир твердий -100г
  • Кріп — 1 пучок
  • Помідор — 100 г
  • Прованські трави — 0,5 ч. ложки

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.

Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м’ясо й витягуємо кістку.

  • Натираємо куряче м’ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м’ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.
  • Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м’ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. Начинки.
  • Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.
  • Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.
  • Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.

Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою.