fbpx

Ліниві голубці в сметанному соусі

Ліниві голубці в сметанному соусі — апетитна домашня страва з фаршу, капусти й рису. Справжня знахідка для активних людей, які хочуть дивувати близьких смачненьким, однак мають обмаль часу для кухні.

Ліниві голубці, запечені в сметані зі спеціями, — це неймовірно смачно та корисно. Сметана робить голубці особливо ніжними та додає вершкових ноток смаку. А духмяні спеції й тушковані овочі дарують неповторний аромат.

Надзвичайно ситні й схожі на котлетки ліниві голубці напевне сподобаються дітлахам, які не в захваті від капусти. Ще б пак, адже її дрібно нашинковані шматочки надійно сховані у фарші.

Не полінуйтеся витратити час, аби підібрати правильне м’ясо для голубців. Якщо ви обрали свинину, лопатка, жирна соковита корейка та стегнова частина ідеально підійдуть для приготування фаршу.

Соковиті овочево-м’ясні котлетки в сметані щойно з духовки так спокусливо парують і просто тануть у роті. Апетитне відкриття для тих, хто обожнює голубці, та не має часу їх готувати.

Час приготування — 60 хвилин.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И д л я   г о л у б ц і в:

  • Свинина — 500г
  • Капуста білокачанна — 200г
  • Рис довгозернистий — 200г
  • Сіль, перець — за смаком

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И д л я с о у с у:

  • Сметана — 200г
  • Морква — 1шт.
  • Перець солодкий — 1шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Рослинна олія для смаження

ПРИГОТУВАННЯ:

  • Нарізаємо свинину чималими шматочками. Чистимо цибулю та часник. За допомогою м’ясорубки готуємо фарш.
  • Додаємо до фаршу яйця, сіль та перець. Ретельно перемішуємо.
  • Промиваємо рис та відварюємо на повільному вогні до готовності. Води знадобиться вдвічі більше, ніж плануємо зварити рису. Слідкуємо, щоб кришка каструлі була закритою, аби не виходив пар.

 

  • Відварений рис додаємо до фаршу. Перемішуємо, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
  • Шинкуємо капусту та додаємо її до фаршу. Знову ретельно перемішуємо фарш.Формуємо невеличкі котлетки.
  • Розігріваємо сковороду та обсмажуємо котлетки до рум’яної скоринки з обох боків.
  • Саме час приготувати соус. Цибулю та перець нарізаємо дрібними шматочками. Моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі в розігріту сковороду та обсмажуємо в олії.

Додаємо борошно, сметану, 250 мл води. Перемішуємо й тушкуємо на повільному вогні близько шести хвилин.

  • Розігріваємо духовку до 190 °C. Перекладаємо ліниві голубці у форму та заливаємо сметанним соусом. Запікаємо протягом 30 хвилин.

Смакуйте з задоволенням!