fbpx

Ліниві вареники з сиром та йогуртовим соусом

Ліниві вареники — смачний спогад із дитинства. Адже ця страва завжди виручала наших батьків, коли потрібно було приготувати смачний, корисний і швидкий сніданок.

Час приготування — 30 хвилин

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И   д л я  в а р е н и к і в:

  • Сир кисломолочний ТМ “Рудь”, 9% – 400г
  • Борошно — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Сіль — дрібка
  • Лимонна цедра — 3 г
  • Масло вершкове “Хуторок Селянський” ТМ “Рудь”, 73% – 30г

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И  д л я  с о у с у:

  • Йогурт для салату ТМ “Рудь”, 3,2% – 200г
  • Цукрова пудра — 1 ч. ложка
  • Свіжа м’ята — 2 гілочки

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Кисломолочний сир перетираємо з яйцем, цукром і сіллю. Додаємо лимонну цедру та борошно. Добре вимішуємо тісто до щільної однорідної маси.
  • Ділимо тісто на чотири рівні шматки. Кожен шматок скачуємо в довгу «ковбаску», яку розрізаємо на невеличкі варенички завтовшки в 1 см. Кожен «лінивець» злегка притискаємо та обвалюємо в борошні.
  • У каструлю наливаємо достатню кількість води та доводимо до кипіння. Відварюємо вареники в окропі протягом 3-5 хвилин. Виймаємо у тарілку та поливаємо невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.
  • Для соусу змішуємо цукрову пудру з йогуртом, додаємо дрібно порізану м’яту. Подаємо до теплих лінивих вареників. За бажанням — посипаємо сніданок ягідками.

Смачного!