Ліниві вареники з сиром та йогуртовим соусом

Ліниві вареники — смачний спогад із дитинства. Адже ця страва завжди виручала наших батьків, коли потрібно було приготувати смачний, корисний і швидкий сніданок.
Час приготування — 30 хвилин
І Н Г Р Е Д І Є Н Т И д л я в а р е н и к і в:
- Сир кисломолочний ТМ “Рудь”, 9% – 400г
- Борошно — 1 склянка
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 2 ст. ложки
- Сіль — дрібка
- Лимонна цедра — 3 г
- Масло вершкове “Хуторок Селянський” ТМ “Рудь”, 73% – 30г
І Н Г Р Е Д І Є Н Т И д л я с о у с у:
- Йогурт для салату ТМ “Рудь”, 3,2% – 200г
- Цукрова пудра — 1 ч. ложка
- Свіжа м’ята — 2 гілочки
П Р И Г О Т У В А Н Н Я:
- Кисломолочний сир перетираємо з яйцем, цукром і сіллю. Додаємо лимонну цедру та борошно. Добре вимішуємо тісто до щільної однорідної маси.
- Ділимо тісто на чотири рівні шматки. Кожен шматок скачуємо в довгу «ковбаску», яку розрізаємо на невеличкі варенички завтовшки в 1 см. Кожен «лінивець» злегка притискаємо та обвалюємо в борошні.
- У каструлю наливаємо достатню кількість води та доводимо до кипіння. Відварюємо вареники в окропі протягом 3-5 хвилин. Виймаємо у тарілку та поливаємо невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.
- Для соусу змішуємо цукрову пудру з йогуртом, додаємо дрібно порізану м’яту. Подаємо до теплих лінивих вареників. За бажанням — посипаємо сніданок ягідками.
Смачного!