fbpx

Маковий сирник з вишнями

Маковий сирник з вишнями

Сирник з маком та вишнями — легкий кремовий десерт на основі домашнього сиру, яєць та сметани, що давно завоював серця прихильників солоденького. Шматочок сирної запіканки з хрусткою маковою скоринкою та медовим солодом вишень — прекрасна альтернатива магазинним солодощам. Неодмінно приготуйте  — цей духмяний сирний пиріг просто тане у роті!

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

Маковий  шар :

  • Вершкове масло «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % – 200г
  • Мак – 150 г
  • Молоко ТМ «Рудь», 2,5 % – 250 мл
  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно — 200г
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач — 2 ч. ложки
  • Ванільний цукор — 8г

Сирний  шар:

  • Кисломолочний сир ТМ “Рудь”, 9% – 600г
  • Вершки, 20% – 250 мл
  • Яйця – 5  шт.
  • Крохмаль — 3 ст. ложки
  • Вершкове масло «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % – 50г
  • Цукор — 120г
  • Заморожені вишні ТМ ”Рудь” – 400г
  • Крохмаль — 2 ч. ложки
  • Ром — 50 мл
  • Кокосова стружка – 50г

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

Маковий корж:

  • Мак заливаємо молоком та доводимо до кипіння на повільному вогні. Знімаємо з плити, даємо охолонути та відціджуємо за допомогою марлі. Розпарений мак збиваємо в блендері до однорідної консистенції.
  • Завчасно вмикаємо духовку розігріватися до 180 °C.
  • У глибокій посудині змішуємо яйця та ванільний цукор, додаємо дрібку солі. Збиваємо до однорідної маси. Не припиняючи збивати, порціями додаємо вершкове масло. Потім вводимо борошно, розпушувач і мак із цукром. Ретельно перемішуємо.
  • Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Струшуємо зайві крихти та виливаємо макову суміш у форму. Запікаємо корж у духовці протягом 30 хвилин. Перевіряємо готовність: зубочистка, встромлена в центр коржа, має виходити сухою. Виймаємо форму з духовки та чекаємо, доки маковий корж повністю охолоне. А тим часом займемося приготуванням сирника.

Сирник:

  • Заздалегідь розігріваємо духовку до 170 °C.
  • Вершковий сир збиваємо з вершковим маслом і яйцями до ніжно-кремової консистенції.
  • Продовжуючи збивати суміш, невеличкими порціями вливаємо вершки, додаємо цукор і крохмаль. Тут важливо не перестаратися, адже якщо занадто сильно збити яйця, сирник швидко підніметься і так само швидко опуститься.
  • Виливаємо вершково-сирну масу на охолоджений маковий корж. Ставимо в духовку, накриваємо фольгою та випікаємо протягом однієї години. Сирник має добре пропектися, особливо посередині.

Готовий сирник охолоджуємо у вимкненій духовці, після чого залишаємо в холодильнику на чотири    години.

Вишневий шар.

  • Розморожуємо вишні та разом із соком і 100 г цукру викладаємо у невеличку каструлю. Ставимо на середній вогонь і варимо дві-три хвилини. Не забуваємо весь час помішувати вишневий сироп.
  • Ретельно перемішуємо крохмаль із ромом, додаємо до вишень та варимо до густої консистенції. Знімаємо з плити, даємо повністю охолонути.
  • Охолоджений сирник на маковій основі виймаємо з форми. Збиваємо сметану з цукром і рівномірно змащуємо кремовою сумішшю поверхню сирника. Зверху викладаємо вишневий соус. За бажанням, щедро посипаємо торт кокосовою стружкою. Це додасть сирнику зимового настрою!

Кличемо рідних до столу та частуємо всіх шматочком дивовижного макового сирника.