fbpx

Недільний обід з варениками

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :

  • Вареники «Левада» з картоплею – 900г
  • Сосиски курячі — 5 шт.
  • Зелений перець — 2шт.
  • Вершкове масло “Вологодське” ТМ “Рудь”, 82,5% – 6-8 ст. ложок
  • Оливкова олія — 3-6 ст. ложок
  • Курячий бульйон — 2 склянки
  • Борошно — 3 ст. ложки
  • Гірчиця в зернах — 2 ст. ложки
  • Вершки — 0,5 склянки
  • Сир моцарелла – 200г

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Розігрійте духовку до 230°С. Поріжте сосиски на тонкі шматочки, а зелений перець — соломкою.
  • Розтопіть 3 ст. л. вершкового масла на середньому вогні в сковороді з товстим дном. Коли масло розтане, додайте оливкову олію.
  • Викладіть вареники в один шар і смажте з обох боків до утворення рум’яної скоринки. Приготуйте, таким чином, всі вареники і відкладіть.
  • Змішайте по 1 ст. ложці вершкового масла та оливкової олії, викладіть сосиски на сковороду та додайте перець. Продовжуйте смажити на середньому вогні до утворення хрусткої м’якої скоринки. Приберіть сосиски і перець зі сковороди.
  • Розтопіть 3 ст. л. вершкового масла в сковороді. Додайте борошно і підсмажте, помішуючи протягом 2 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Влийте курячий бульйон і додайте гірчицю. Продовжуйте тушкувати суміш, постійно перемішуючи, поки соус не загусне. Додайте вершки. Викладіть в соус вареники, сосиски, перець і добре перемішайте.
  • Посипте тертим сиром моцарелла і поставте в духовку. Випікайте приблизно 10-15 хвилин, поки все не прогріється і сир не розплавиться. Смачного!