П’ЯТЬ ПРАВИЛ ВИБОРУ ЯКІСНОГО МАСЛА

Холодильники супермаркетів заповнені різними видами масла: у великій і маленькій упаковці, з різним відсотком жирності, з ароматизаторами і без. У такому розмаїтті легко розгубитися та ще легше — обрати неякісний продукт. Тому ми поділимось з вами п’ятьма правилами, які допоможуть вам обрати справжнє масло.
Правило №1. Зверніть увагу на ціну.
Хороше масло не може бути дешевим.
Правило №2. Дізнайтеся, хто виробник.
І зупиніть свій вибір на вершковому маслі від відомої торгової марки. Якщо продукт виготовлений «Житомирським маслозаводом»будьте певні: це масло зроблене за інноваційними технологіями та відповідно до найвищих стандартів якості, без консервантів та ароматизаторів.
Правило №3. Зверніть увагу на жирність.
Якщо масова частка жиру в маслі становить менше ніж 60 % — це підробка.
Правило №4. Оцініть колір і запах.
Справжнє вершкове масло має однорідну консистенцію, насичений білий або жовтий колір і приємно пахне молоком.
Правило №5. Поекспериментуйте.
- Киньте масло на пательню: воно має кипіти, а не пінитись.
2. Залиште масло на 20 хвилин при кімнатній температурі. Якщо на ньому з’являться крапельки води, це — підробка.
3. Спробуйте нарізати масло після того, як дістанете з морозилки: хороше — відколюється.
Їжте лише корисне масло для вашого здоров’я!