Пиріжки з картоплею та сиром

Для цього рецепту Вам знадобиться витяжне тісто — тісто Філло ТМ “Valesto”, яке Ви зможете придбати у нас на сайті та готувати з нього різну смакоту!
Час приготування: 40-50 хв.
І Н Г Р Е Д І Є Н Т И д л я п и р і ж к і в:
- Витяжне тісто Філло — 4 листи
- Олія або топлене вершкове масло (на Ваш вибір) для змащування листів Філло – 30г
І Н ГР Е Д І Є Н Т И д л я н а ч и н к и:
- Картопля ( середнього розміру) — 6-8 шт.
- Сир сулугуні – 100г
- Цибуля ріпчаста — 1шт.
- Сметана – 50г
- Свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза) — за смаком
- Сіль, перець — за смаком
П Р И Г О Т У В А Н Н Я:
- Тісто, розморожене відповідно до рекомендацій на упаковці, розгорнути і накрити плівкою та вологим рушником, щоб не обвітрилося.
- Розігріти духовку до 210°С.
- Для начинки зварити картоплю, пом’яти до однорідної маси. Окремо розім’яти (або натерти на тертці) сулугуні і додати в картопляне пюре разом зі сметаною, посолити і перемішати. Обсмажити до золотавого кольору цибулю, додати в пюре цибулю і подрібнену свіжу зелень.
- Листи Філло нарізати на смужки 10*30см. Викласти на кожну смужку начинку і загорнути її в тісто так, щоб вийшов трикутний пиріжок, схожий на бендерик.
- Викласти пиріжки-трикутники на деко, застелене пергаментом. Змастити кожен трикутник сметаною (маслом або яйцем).
- Випікати при температурі 190°С до золотистої скоринки 20 хвилин або обсмажити по 3-5 хвилин з обох сторін на сковороді.