fbpx

Пиріжки з картоплею та сиром

Для цього рецепту Вам знадобиться   витяжне тісто — тісто Філло ТМ “Valesto”, яке Ви зможете придбати у нас на сайті та готувати з нього різну смакоту!

Час приготування: 40-50 хв.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И  д л я  п и р і ж к і в:

  • Витяжне тісто Філло — 4 листи
  • Олія або топлене вершкове масло (на Ваш вибір) для змащування листів Філло – 30г

І Н ГР Е Д І Є Н Т И    д л я   н а ч и н к и:

  • Картопля ( середнього розміру) — 6-8 шт.
  • Сир сулугуні – 100г
  • Цибуля ріпчаста — 1шт.
  • Сметана – 50г
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза) — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком

П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Тісто, розморожене відповідно до рекомендацій на упаковці, розгорнути і накрити плівкою та вологим рушником, щоб не обвітрилося.
  • Розігріти духовку до 210°С.
  • Для начинки зварити картоплю, пом’яти до однорідної маси. Окремо розім’яти (або натерти на тертці) сулугуні і додати в картопляне пюре разом зі сметаною, посолити і перемішати. Обсмажити до золотавого кольору цибулю, додати в пюре цибулю і подрібнену свіжу зелень.
  • Листи Філло нарізати на смужки 10*30см. Викласти на кожну смужку начинку і загорнути її в тісто так, щоб вийшов трикутний пиріжок, схожий на бендерик.
  • Викласти пиріжки-трикутники на деко, застелене пергаментом. Змастити кожен трикутник сметаною (маслом або яйцем).
  • Випікати при температурі 190°С до золотистої скоринки 20 хвилин або обсмажити по 3-5 хвилин з обох сторін на сковороді.