fbpx

Східний плов із булгуру

Додайте східних акцентів щоденному раціону — приготуйте запаморочливо апетитний плов із куркою, грибами та овочами. Але не з рису, а з булгура! Це дуже ситна й корисна пшенична крупа, надзвичайно популярна в країнах Азії.Промивати булгур перед приготуванням не треба, він швидко розварюється й ідеально поєднується з м’ясом, грибами, овочами та спеціями. Щоб плов вийшов розсипчастим, досвідчені кулінари рекомендують спочатку обсмажити крупу в олії чи вершковому маслі й лише потім залити окропом.

Завдяки високому вмісту білка, марганцю та корисних жирів цю пшеничну крупу рекомендують вживати дітям, вегетаріанцям, а також людям, які худнуть. Булгур чудово насичує, зміцнює імунітет і покращує травлення.

У поєднанні із соковитими овочами, ніжною курочкою та грибами це — ідеальна страва для вихідного з рідними чи друзями.

Колоритний східний плов із грибами та куркою блискавично втамує голод, але перед цим… запах прянощів заполонить увесь дім, змусивши домашніх нетерпляче заглядати на кухню. А найприємніше те, що рецепт щоразу можна змінювати, додаючи різноманітні  овочі та прянощі за смаком.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И:

  • Булгур — 1,5 склянки
  • Куряча грудка — 300г
  • Солодкий перець — 1шт.
  • Гриби (печериці) – 200 г
  • Морква — 1 шт.
  • Зелений горошок швидкозаморожений ТМ “Рудь” – 100г
  • Цибуля червона — 1шт.
  • Рослинна олія — 50г
  • Масло “Хуторок селянський” ТМ “Рудь” 73% – 30г
  • Чебрець — 3 гілочки
  • Сіль, перець — за смаком
  • Петрушка — пучок

ПРИГОТУВАННЯ

  • У каструлю наливаємо три склянки води та ставимо на плиту закипати. В окріп насипаємо булгур, солимо та варимо на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.
  • Поки крупа вариться, підготуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та довільно подрібнюємо. Нарізаємо маленькими шматочками курячу грудку. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці, а гриби кришимо тонкими пластинками.
  • Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. Злегка обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо курку, гриби та смажимо протягом 10 хвилин. Саме час додати горошок, чебрець та перець. Перемішуємо суміш і тушкуємо ще три хвилини під закритою кришкою.
  • До овочево-м’ясної суміші додаємо варений булгур. Перемішуємо інгредієнти й тримаємо на невеличкому вогні ще дві хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо шматочок вершкового масла. Залишаємо плов на 10 хвилин.
  • Готовий булгур посипаємо свіжою зеленню та насолоджуємося пряним смаком ароматної східної страви!