Смажена риба із хрусткою скоринкою

Рецепти з рибою це завжди цікаво і незвично. І наш новий рецепт це підтверджує. До того ж не складний, смачний і дуже корисний.І Н Г Р Е Д І Є Н Т И :
- Філе хека ТМ “Веладіс” – 500г
- Картопля — 2шт.
- Цибуля — 1шт.
- Сир твердий — 100г
- Яйця — 2шт.
- Борошно — 80г
- Панірувальні сухарі — 150г
- Лимонний сік з 0,5шт лимону
- Сіль, перець — за смаком
- Олія для смаження риби — 50 мл
П Р И Г О Т У В А Н Н Я:
- Філе вимити, обсушити, промокнути паперовим рушником та нарізати порційними шматками. Кожен шматок посипати сіллю і перцем, побризкати лимонним соком.
- Поки шматочки хека трохи постоять і промаринуються, потрібно підготувати кляр для хрусткої скоринки. В глибоку тарілочку потерти на тертку картоплю, відцідити з неї сік. Потім на тертці потерти цибулю, сир, і змішати їх з натертою картоплею. Далі всю суміш ретельно збити і додати до неї трішки борошна.
- Налити на сковорідку олію.
- Підготовлені шматки філе риби спочатку обваляти в борошні. Потім обваляти шматочки в клярі, добре притискаючи запанірувати їх в крихтах панірувальних сухарів.
- Кожну сторону обсмажувати на олії по дві – три хвилини. Перевертати на іншу сторону дуже акуратно за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки, щоб не пошкодити цілісність скоринки.
Смачного та будьте здорові!