fbpx

Тушковане філе індички зі сметаною

М’ясо індички — неймовірно смачне, корисне і малокалорійне. Дієтологи навіть радять вводити його в раціон дітям із найменшого віку, адже воно містить велику кількість вітамінів, мінералів та білка, без яких неможливе здорове функціонування нашого організму.Існує багато рецептів приготування індички. Найпопулярніший із них — тушковане філе в сметанному соусі. Усього година часу — і на вашому столі з’явиться справжній кулінарний шедевр, який смакуватиме дорослим і діткам.

Час приготування — 60 хвилин.

І Н Г Р Е Д І Є Н Т И     :

  • Філе індички — 700г
  • Сметана ТМ “Рудь”, 21% – 500г
  • Борошно — 30г
  • Бульйон — 200г
  • Рослинна олія — 4 ст.ложки
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль, перець — за смаком

  П Р И Г О Т У В А Н Н Я:

  • Промиваємо філе індички під теплою водою, просушуємо на паперовому рушнику. Нарізаємо невеличкими шматочками. Чистимо ріпчасту цибулю, ріжемо напівкільцями.
  • Беремо глибоку сковорідку з товстим дном. Наливаємо рослинну олію та добре прогріваємо. Викладаємо м’ясо індички та цибулю, солимо за смаком, обсмажуємо до золотистого кольору.
  • У глибоку миску виливаємо сметану, додаємо борошно, дрібку солі та перцю. Ретельно перемішуємо соус та додаємо у сковорідку до індички. Туди ж виливаємо склянку бульйону — м’ясного чи овочевого. Кладемо у сковорідку лавровий лист, накриваємо посуд кришкою та тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви додаємо дрібно нарізаний часник.

Перед подачею радимо прикрасити страву зеленню. Філе індички у сметанному соусі смакує з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом, пастою твердих сортів. Смачного!